ISSUES OF INCREASING THE EFFECTIVENESS OF FOOD SERVICES IN THE DEVELOPMENT OF THE COUNTRY'S ECONOMY

Authors

Abstract

In this article, special attention is paid to the extent to which the efficiency of services provided in public catering establishments is developing the place of this sector in the economy. The significant aspects of the profit and efficiency in the activity of catering enterprises are highlighted. Proposals and recommendations on the issues of further expansion of multilateral partnership for the proper establishment and development of catering services in the development of the economy of our country were given. Issues of revision of the personnel system are indicated as the main task.

Keywords:

catering nutrition economics catering services customer

References

UNICEF, (2020) www. unicef.org/reports/UNICEF-WHO-low-birthweight-estimates-2019; www.who.int/nutrition/publications/UNICEF-WHO-lowbirthweightestimates-2019; UNICEF. 2020.

UNICEF. (2020). Положение дел в области продовольственной безопасности и питания в мире. 2020 г. www. unicef.org/reports/UNICEF-WHO-low-birthweight-estimates-2019; www.who.int/nutrition/publications/UNICEF-WHO-lowbirthweigh-testi-mates -2019;

Анищенко А.Н. (2013) Оценка продовольственной безопасности региона // Проблемы развития территории. №4 (66). URL: https://cyberleninka.ru /article/n/otsenka-prodovolstvennoy-bezopasnosti-regiona.

Бауэрсокс Д.Д., Клосс Д.Д. Логистика: интегрированная цепь поставок / Перевод с англ. М: ЗАО "Олимп-Бизнес", 200

Жондарев А.М., Петров А.А. (2001) Экономическая безопасность хозяйственных систем. Учебник. Под общ. Ред. А.В.Колосов. – М.: изд. РАГС.

Кайгородцев А.А. (2006) Экономическая и продовольственная безопасность Казахстана. Вопросы теории, методологии, практики. – Усть Каменегорск, – 384 с.

Крылатых Э.Н., Мазлова В.З., Межонова Н.В. (2016) Национальная экономика: обеспечение продовольственной безопасности в условиях интеграции: Монография /– М.: НИЦ ИНФРА-М, – 238 с.

Саидова Д.Н., Рустамова И.Б., Турсунов Ш.А. (2016) Аграр сиёсат ва озиқ-овкат хавфсизлиги. Ўқув қўлланма. – Т.: “ЎзР Фанлар Академияси Асосий кутубхонаси” босмахонаси нашриёти, – 257 б.

Янги ва қайта ишланган маҳсулотларни сотиш бозорларидаги маркетинг изланишлар. Ўқув қўлланма/ М.Х.Саидов, И.Б.Рустамова. – Т.: 2018. – 120 б.

Downloads

Published

How to Cite

ISSUES OF INCREASING THE EFFECTIVENESS OF FOOD SERVICES IN THE DEVELOPMENT OF THE COUNTRY’S ECONOMY. (2024). Economic Development and Analysis, 2(1), 445-449. https://doi.org/10.60078/2992-877X-2024-vol2-iss1-pp445-449