FOREIGN EXPERIENCE IN DEVELOPMENT OF THE FOOD INDUSTRY AND TRENDS IN ITS DEVELOPMENT

Authors

DOI:

https://doi.org/10.60078/2992-877X-2024-vol2-iss11-pp440-452

Abstract

The article analyzes international experiences in the development of the food industry and their relevance for Uzbekistan's industry. The study examines pressing issues in the sector and evaluates the potential for adopting cluster models based on international practices. The methodology involved economic analysis and comparative methods. The findings emphasize the importance of implementing innovative technologies and enhancing production efficiency. The scientific and practical significance lies in providing practical recommendations for modernizing the food industry.

Keywords:

food industry development trends international experience clusters innovations export processing

References

Абдуллаев А.Г. (2024) Озиқ-овқат саноати кластерлари ривожланишининг минтақавий хусусиятлари // Экономика и социум. №4-1 (119). URL: https://cyberleninka.ru/article/n/ozi-ov-at-sanoati-klasterlari-rivozhlanishining-minta-aviy-hususiyatlari.

Дехканова Н., Муродов Н., Шерназаров М. (2024). Озиқ-овқат саноатини ривожлантиришнинг хорижий тажрибалари ва улардан фойдаланиш имкониятлари // «Globallashuv va iqlim o‘zgarishi sharoitida oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash: muammo va yechimlar» республика илмий-амалий анжумани – https://doi.org/10.5281/zenodo.11440099.

Ибрагимов Ғ.Ғ. (2020) Озиқ-овқат саноатининг трансформациялашуви: назарий қарашлар ва уларнинг мазмун-моҳияти // “Иқтисодиёт ва инновацион технологиялар” илмий электрон журнали. № 6, ноябр-декабр, 2020 йил.

Қарор (2020) Ўзбекистон Республикаси Президентининг 09.09.2020 йилдаги ПҚ-4821-сон “Республика озиқ-овқат саноатини жадал ривожлантириш ҳамда аҳолини сифатли озиқ-овқат маҳсулотлари билан тўлақонли таъминлашга доир чора-тадбирлар тўғрисида” қарори.

Ломакин В.К. (2014) Мировая экономика: учебник для студентов вузов / В.К.Ломакин. -4-е изд., перераб. и доп.-М.: ЮНИТИДАНА, 671с.

Максимцева А.И., Мирοпοльскοгο Д.Ю., Тарасевича Л.С. (2016) Евразийская пοлитическая экοнοмия / пοд ред. А.И. Максимцева, Д.Ю. Мирοпοльскοгο, Л.С. Тарасевича – СПб: Изд-вο СПбГЭУ.

Сабиров Х. (2024) Озиқ-овқат саноати тармоқларини модернизациялаш бўйича қарорлар қабул қилишда экспертлар фикридан фойдаланиш услубиёти // Scientific Materials of Nordic. Том 1 № 0001.

Сабиров Х.Н. (2020) Озиқ-овқат саноати ишлаб чиқариш ҳажмини моделлаштириш // “Иқтисодиёт ва инновацион технологиялар” илмий электрон журнали. № 6.

Умаров И.Ю. (2018) Ўзбекистон Республикасида озиқ-овқат маҳсулотларини ишлаб чиқариш салоҳияти // “Иқтисодиёт ва инновацион технологиялар” илмий электрон журнали. № 6, ноябрь-декабрь, 2018 йил.

Чебοтарев Н.Ф. (2016) Мирοвая экοнοмика и междунарοдные экοнοмические οтнοшения: учебник. – М.: Изд.-тοрг. кοрпοрация «Дашкοв и К°».

Щербаник Ю.А. (2015) Мирοвая экοнοмика: учебник / пοд ред. Ю.А. Щербанина. – М.: Юнити-Дана, 503 с.

Эрмекοв Д.Ж. (2013) Οпыт развития перерабатывающей прοмышленнοсти в зарубежных странах // Вестник Οшскοгο гοсударственнοгο университета. №. 4. С. 88-92.

Downloads

Published

How to Cite

Dehkanova, N., & Galimova, F. (2024). FOREIGN EXPERIENCE IN DEVELOPMENT OF THE FOOD INDUSTRY AND TRENDS IN ITS DEVELOPMENT. In Economic development and analysis. https://doi.org/10.60078/2992-877X-2024-vol2-iss11-pp440-452