ANALYSIS OF KEY PERFORMANCE INDICATORS IN CHEESE PRODUCTION AND PROCESSING ENTERPRISES

Authors

Abstract

In this article, the experience of foreign countries in increasing the competitiveness of food industry enterprises, innovative news in food industry enterprises, reforms aimed at the development of food industry enterprises in nationalism, existing problems, scientific researches and their results, statistical analyzes and the implementation of innovative solutions are presented in this article. a number of issues are scientifically described.

Keywords:

cheese products competitiveness funds efficiency indicators production of cheese products processing enterprises

References

Farmon (2022) O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining “2022 - 2026 yillarga mo‘ljallangan Yangi O‘zbekistonning taraqqiyot strategiyasi to‘g‘risida”gi PF-60-son Farmoni, 2022-yil 28-yanvar.

Liu Y., Wang X. (2022) “Promoting Competitiveness of Green Brand of Agricultural Products Based on Agricultural Industry Cluster,” Wireless Communications and Mobile Computing, vol. 2022, Article ID 7824638, 2 page.

Lukiewska K., Juchniewicz M. (2021) Identification of the Relationships between Competitive Potential and Competitive Position of the Food Industry in the European Union. Sustainability, 13, 4160. https://doi.org/10.3390 /su13084160.

The Future of Food Challenges & opportunities, (2022) Deloitte Belgium ma’lumotlari.

Бурханов А. (2018) “Саноат корхоналари молиявий барқарорлигини баҳолаш усули”, “Иқтисодиёт ва инновацион технологиялар” илмий электрон журнали. № 6, ноябрь-декабрь, -с.3-4.

Крутиков К., Якунина М. (2011) Региональный рынок мяса: конкурентоспособность предприятий и продукции. -М.: Ноосфера, - 160 с. Монография.

Қобилов Ш. (2013) Иқтисодиёт назарияси: Дарслик. – Т.: Ўзбекистон Республикаси ИИВ Академияси, – 268 б.

Орзуев П. (2011) Реструктуризация как инструмент экономического роста предприятий пищевой промышленности Республики Таджикистан специальность 08.00.05 - Экономика и управление народным хозяйством: Экономика, организация и управление предприятиями, отраслями, комплексами (промышленность) диссертация на соискание ученой степени кандидата экономических наук Душанбе.

Салимов Б., Юсупов М. (2014) “Қишлоқ хўжалиги маҳсулотларининг рақобатбардошлиги ва экспорт салоҳиятини ошириш омиллари”, “Иқтисодиёт ва инновацион технологиялар” илмий электрон журнали. № 6, ноябрь-декабрь, -с. 4.

Хакимов З. (2022) “Саноат кластерлари самарадорлигини таъминловчи омиллар тизими”,“Iqtisodiyot va innovatsion texnologiyalar” (Economics and Innovative Technologies) ilmiy elektron jurnali, 1/2022 январь-февраль №00057 219-220 стр.

Шодмонов Ш., Ғафуров У. (2005) Иқтисодиёт назарияси (дарслик). - Т:. “Фан ва технология” нашриёти, -251 б.

Downloads

Published

How to Cite

ANALYSIS OF KEY PERFORMANCE INDICATORS IN CHEESE PRODUCTION AND PROCESSING ENTERPRISES. (2024). Economic Development and Analysis, 2(9), 203-208. https://doi.org/10.60078/2992-877X-2024-vol2-iss9-pp203-208